Afiș lansare

Evenimentele săptămânii 9-15 Octombrie 2017

Marți, 10 octombrie 2017, de la ora 17,  la Biblioteca Municipală „George Sbârcea” va avea loc o lansare de carte, unde se vor prezenta două antologii și o ediție specială a revistei topLitera, rezultatul Taberei de scriere creativă din septembrie 2017, un proiect finanțat de Primăria Toplița, susținut de Fundația „Miron Cristea” Toplița și Centrul Cultural Toplița.

Joi, 12 octombrie 2017, de la ora 18, sunteți invitați la Spectacolul se dansuri populare Legendak kertjében, susținut de Ansamblul de dansuri populare Bekecs la Casa de cultură Toplița. Prețul unui bilet este de 15 lei pentru adulți și 10 lei pentru elevi. Biletele se pot procura de la Biblioteca Liceului Teoretic „Kemeny Janos” din Toplița. Partener: Székelyföldi Legendárium. Spectacol realizat cu sprijinul Ministerului Resurselor Umane, a Fondului Bethlen Gábor, a Fondului Cultural Național din Ungaria, a Consiliului Local Miercurea Nirajului, a Fundației Comunitare UDMR, a Administrației Fondului Cultural Național, a Departamentului pentru Relații Interetnice a Guvernului României și a Consiliului Județean Mureș.

Vineri, 13 octombrie 2017, la Muzeul Comunal din Tulgheș se va organiza o Expoziție de ii din localitate, coordonată de Cristina Timariu.

Sâmbătă, 14 octombrie 2017, la Bilbor va avea loc tradiționalul Târg de toamnă – târg de marfă și de animale.

Duminică, 15 octombrie 2017, la Sărmaș va avea loc Festivalul Toamnei.

Între lunile ianuarie și decembrie 2017 Biblioteca Municipală „George Sbârcea” din Toplița în parteneriat cu A.D.I. Călimani – Giurgeu organizează un concurs foto, intitulat „Nu grăbi pasul”, pe pagina de Facebook a Bibliotecii. Astfel, concurenții trebuie să încarce câte 5 fotografii relevante ale localității lor pe pagina de Facebook a Bibiotecii Municipale, cu eticheta  #nugrabipasul, dar și pe pagina lor de Facebook, cu aceeași etichetă, invitând prietenii să le aprecieze. Cele mai frumoase 20 de fotografii vor fi publicate în revista topLITERA. Cele mai frumoase 5 fotografii vor fi premiate prin grija sponsorilor revistei, iar la finalul anului se va organiza o expoziție cu toate fotografiile postate.

În fiecare săptămână, de marți până vineri, între orele 8 și 12, puteți vizita gratuit Muzeul Comunal din Tulgheș.

În fiecare joi , la Muzeul Comunal din Tulgheș va avea loc o Șezătoare  pentru copii.

Primăria Toplița și Casa de cultură Toplița organizează cursuri de tenis de masă pentru copii, la Casa de Cultură Toplița. Pentru detalii și înscrieri – 0745 496 365. Instructor Zoli Câmpian.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *