Zilele Borsecului 2017

Evenimentele săptămânii 31 Iulie – 6 August 2017

Luni, 31 Iulie 2017, la Muzeul Comunal din Tulgheș va avea loc evenimentul Ia Academia. Inițiatori – Primăria Tulgheș și La Blouse Roumaine. Acest proiect este susținut de Muzeul Național al Literaturii Române Iași și Muzeul de Etnografie Piatra Neamț. Organizator – Ruralia Expert Development.

Miercuri, 2 August 2017, târgul săptămânal din Sărmaș va avea loc la Piața Agro-alimentară.

Joi,  3 August 2017, târgul săptămânal din Subcetate va avea loc la Piața Agro-alimentară.

Vineri, 4 August 2017, de la ora 20, în cadrul evenimentului Zilele Borsecului ediția a XXII-a, pe scena mică va avea loc un spectacol de dans popular urmat de un recital susținut de Szabó Katalin, Fazakas Csaba și Nagy Nándor. Organizatori – Primăria Orașului Borsec și Fundația Pro Borsec.

Sâmbătă, 5 August 2017, de la ora 9, în cadrul evenimentului Zilele Borsecului ediția a XXII-a, la Casa de Cultură a Orașului Borsec se va desfășura un Concurs de șah, urmat de salutarea delegațiilor oficiale ale localităților înfrățite, felicitarea tinerilor care împlinesc 18 ani, și de un spectacol al Grupului de dans popular Czifrasarok. Organizatori – Primăria Orașului Borsec și Fundația Pro Borsec.

Sâmbătă, 5 August 2017, de la ora 16, în cadrul evenimentului Zilele Borsecului ediția a XXII-a, pe terenul de fotbal Kerek va avea loc Campionatul de Minifotbal al Orașului Borsec. Organizatori – Primăria Orașului Borsec și Fundația Pro Borsec.

Sâmbătă, 5 August 2017, de la ora 16, în cadrul evenimentului Zilele Borsecului ediția a XXII-a, la Cetatea Bufniței va avea loc Binecuvântarea crucii amplasate și inaugurarea traseului turistic Cetatea Bufniței – Stadion. Organizatori – Primăria Orașului Borsec și Fundația Pro Borsec.

Sâmbătă, 5 August 2017, de la ora 16, în cadrul evenimentului Zilele Borsecului ediția a XXII-a, pe scena mare va avea loc Programul artistic al taberei de copii cu participarea copiilor din  Borsec, Toplița și Gheorgheni de la Fundația Sfântu Francisc Deva  și dansatorii de la Fundația Jasztanc din Jaszapati – Ungaria, Spectacol susținut de Grupul de dans popular Czifrasarok. Programul continuă cu Fanfara din Remetea, Trupa de majorete Löfan din Dunaföldvár, Ungaria, Concert One more minute, Concert Szőcs Renáta & Live band, urmate de artiști ca Alina Eremia, Andreea Bălan și Mery Great.

Duminică, 6 August 2017, de la ora 10, în cadrul evenimentului Zilele Borsecului ediția a XXII-a, pe terenul de fotbal Kerek va avea loc continuarea Campionatului de Minifotbal al Orașului Borsec. Organizatori – Primăria Orașului Borsec și Fundația Pro Borsec.

Duminică, 6 August 2017, de la ora 10, în cadrul evenimentului Zilele Borsecului ediția a XXII-a, la Sala de sport va avea loc un Concurs de Tenis de masă, urmat de un Concurs de Baschet. Organizatori – Primăria Orașului Borsec și Fundația Pro Borsec.

Duminică, 6 August 2017, de la ora 10, în cadrul evenimentului Zilele Borsecului ediția a XXII-a, pe scena mică va avea loc un Concurs gastronomic urmat de un spectacol susținut de Ansamblul Folcloric Bartina. Organizatori – Primăria Orașului Borsec și Fundația Pro Borsec.

Duminică, 6 August 2017, de la ora 15, în cadrul evenimentului Zilele Borsecului ediția a XXII-a, pe scena mare va avea loc un recital susținut de Sarosi Florina Gabriela, urmat de Grupul de dans popular din Tulgheș și de premierea participanților la concursurile sportive. Spectacolul continuă cu recitalurile Marei și Cristinei, secondate de Trupa de majorete Löfan din Dunaföldvár, Ungaria. Alte nume importante care vor susține concerte: trupa Wifi            ,Oprea Mircea și Nagy Levente,  Friday Rehab, Titán și Dreamland Residents. Seara se va încheia cu tradiționalul foc de tabără.

Duminică, 6 August 2017, târgul săptămânal din Bilbor va avea loc la Piața Agro-alimentară.

Între lunile ianuarie și decembrie 2017 Biblioteca Municipală „George Sbârcea” din Toplița în parteneriat cu A.D.I. Călimani – Giurgeu organizează un concurs foto, intitulat „Nu grăbi pasul”, pe pagina de Facebook a Bibliotecii. Astfel, concurenții trebuie să încarce câte 5 fotografii relevante ale localității lor pe pagina de Facebook a Bibiotecii Municipale, cu eticheta  #nugrabipasul, dar și pe pagina lor de Facebook, cu aceeași etichetă, invitând prietenii să le aprecieze. Cele mai frumoase 20 de fotografii vor fi publicate în revista topLITERA. Cele mai frumoase 5 fotografii vor fi premiate prin grija sponsorilor revistei, iar la finalul anului se va organiza o expoziție cu toate fotografiile postate.

Între lunile martie și septembrie 2017, Consiliul Județean Cluj, Biblioteca Județeană „Octavian Goga” Cluj și A.N.B.P.R. organizează un nou concurs de lectură „Bătălia cărților”. Se pot înscrie copii (11-13 ani), adolescenţi (14-18 ani) şi adulți. Înscrierea se face la toate secţiile şi filialele, pe toată durata de desfăşurare a concursului. Copiii au posibilitatea să citească în limbile română și engleză, adolescenții – în limbile română, maghiară și engleză, adulții – în română. Pentru secțiunile în limba română, respectiv maghiară, sunt propuse spre lectură 10 titluri, iar pentru secțiunea în limba engleză –  5 titluri. Permisul de intrare la bibliotecă este obligatoriu. Trebuie citite toate cele 10 cărţi incluse în concurs, până în luna septembrie 2017. În momentul înscrierii la concurs se va primi o Fişă de lectură în care se pot nota impresiile despre cartea citită. În momentul restituirii primei cărți citite, se va primi un Carnet de lectură, în care se vor acorda puncte de la 1 la 5 pentru fiecare carte citită (1 – punctaj minim, 5 – punctaj maxim). Adolescenţii pot să aleagă varianta Fişei de lectură în format digital. Finala concursului va avea loc în luna octombrie. Lista finaliştilor concursului va fi anunţată cu 20 de zile înainte de eveniment. Finaliştii (partipanții care parcurg toate cele 10 titluri) vor fi invitaţi la bibliotecă, unde li se va explica modul de desfășurare al finalei Bătăliei cărţilor. Finaliştii pot fi însoţiţi de susţinători: colegi de clasă, profesori, părinţi. Finala va cuprinde:  dezbaterea Convinge-mă să citesc!, în cadrul căreia participanţii vor susţine cartea preferată;  un concurs pe marginea cărţilor citite; jurizarea şi festivitatea de premiere. Participantul care va prezenta cel mai frumos şi argumentat cartea preferată şi va răspunde cel mai bine la întrebări va deveni Cititorul anului. Cartea care se va bucura de cele mai multe solicitări şi va obţine cel mai mare punctaj din partea cititorilor va deveni Cartea anului. Alte premii: Cea mai bună Fișă de lectură, Cea mai bună pledoarie. Rezultatele concursului vor fi promovate în mass-media şi în mediul virtual. Pentru adulți, Bătălia cărţilor se derulează sub forma unui club de lectură, cu întâlniri periodice în care se discută titlurile propuse pentru lectură, iar la final se votează Cartea anului.

Înscrieri la: Secţia pentru copii: copii@bjc.ro ( cărţi în limba română )

Secţia pentru adolescenţi: adolescent@bjc.ro ( cărţi în limba română şi în limba maghiară )

Secția de împrumut pentru adulți: adulți@bjc.ro ( cărți în limba română )

American Corner: americancorner@bjc.ro ( pentru copii şi adolescenţi, cărţi în limba engleză )

Lista cărților: http://www.bjc.ro/new/files/acasa/lista_titlurilor.pdf;

http://www.bjc.ro/new/images/gallery/acasa/afis_bc_2017.jpg

 

În fiecare săptămână, de marți până vineri, între orele 8 și 12, puteți vizita gratuit Muzeul Comunal din Tulgheș.

În fiecare joi , la Muzeul Comunal din Tulgheș va avea loc o Șezătoare la cusut de ie pentru copii.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *