Afiș Ziua Corbu

Evenimentele săptămânii 29 Mai – 4 Iunie 2017

Între lunile ianuarie și decembrie 2017 Biblioteca Municipală „George Sbârcea” din Toplița în parteneriat cu A.D.I. Călimani – Giurgeu organizează un concurs foto, intitulat „Nu grăbi pasul”, pe pagina de Facebook a Bibliotecii. Astfel, concurenții trebuie să încarce câte 5 fotografii relevante ale localității lor pe pagina de Facebook a Bibiotecii Municipale, cu eticheta  #nugrabipasul, dar și pe pagina lor de Facebook, cu aceeași etichetă, invitând prietenii să le aprecieze. Cele mai frumoase 20 de fotografii vor fi publicate în revista topLITERA. Cele mai frumoase 5 fotografii vor fi premiate prin grija sponsorilor revistei, iar la finalul anului se va organiza o expoziție cu toate fotografiile postate.

Între lunile martie și septembrie 2017, Consiliul Județean Cluj, Biblioteca Județeană „Octavian Goga” Cluj și A.N.B.P.R. organizează un nou concurs de lectură „Bătălia cărților”. Se pot înscrie copii (11-13 ani), adolescenţi (14-18 ani) şi adulți. Înscrierea se face la toate secţiile şi filialele, pe toată durata de desfăşurare a concursului. Copiii au posibilitatea să citească în limbile română și engleză, adolescenții – în limbile română, maghiară și engleză, adulții – în română. Pentru secțiunile în limba română, respectiv maghiară, sunt propuse spre lectură 10 titluri, iar pentru secțiunea în limba engleză –  5 titluri. Permisul de intrare la bibliotecă este obligatoriu. Trebuie citite toate cele 10 cărţi incluse în concurs, până în luna septembrie 2017. În momentul înscrierii la concurs se va primi o Fişă de lectură în care se pot nota impresiile despre cartea citită. În momentul restituirii primei cărți citite, se va primi un Carnet de lectură, în care se vor acorda puncte de la 1 la 5 pentru fiecare carte citită (1 – punctaj minim, 5 – punctaj maxim). Adolescenţii pot să aleagă varianta Fişei de lectură în format digital. Finala concursului va avea loc în luna octombrie. Lista finaliştilor concursului va fi anunţată cu 20 de zile înainte de eveniment. Finaliştii (partipanții care parcurg toate cele 10 titluri) vor fi invitaţi la bibliotecă, unde li se va explica modul de desfășurare al finalei Bătăliei cărţilor. Finaliştii pot fi însoţiţi de susţinători: colegi de clasă, profesori, părinţi. Finala va cuprinde:  dezbaterea Convinge-mă să citesc!, în cadrul căreia participanţii vor susţine cartea preferată;  un concurs pe marginea cărţilor citite; jurizarea şi festivitatea de premiere. Participantul care va prezenta cel mai frumos şi argumentat cartea preferată şi va răspunde cel mai bine la întrebări va deveni Cititorul anului. Cartea care se va bucura de cele mai multe solicitări şi va obţine cel mai mare punctaj din partea cititorilor va deveni Cartea anului. Alte premii: Cea mai bună Fișă de lectură, Cea mai bună pledoarie. Rezultatele concursului vor fi promovate în mass-media şi în mediul virtual. Pentru adulți, Bătălia cărţilor se derulează sub forma unui club de lectură, cu întâlniri periodice în care se discută titlurile propuse pentru lectură, iar la final se votează Cartea anului.

Înscrieri la: Secţia pentru copii: copii@bjc.ro ( cărţi în limba română )

Secţia pentru adolescenţi: adolescent@bjc.ro ( cărţi în limba română şi în limba maghiară )

Secția de împrumut pentru adulți: adulți@bjc.ro ( cărți în limba română )

American Corner: americancorner@bjc.ro ( pentru copii şi adolescenţi, cărţi în limba engleză )

Lista cărților: http://www.bjc.ro/new/files/acasa/lista_titlurilor.pdf;

http://www.bjc.ro/new/images/gallery/acasa/afis_bc_2017.jpg

 

În fiecare săptămână, de marți până vineri, între orele 8 și 12, puteți vizita gratuit Muzeul Comunal din Tulgheș.

 

Marți, 30 mai 2017, la ora 11, în cadrul manifestărilor dedicate Zilei Copilului, la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Toplița va avea loc Campionatul de șah, pe categoriile Fete și Băieți, Clasele 0-IV, V-VIII și IX-XII. Organizatori: Municipiul Toplița, Instituțiile de Învățământ din Municipiul Toplița, Casa de Cultură Toplița, Biblioteca Municipală „George Sbârcea” Toplița, Serviciul Județean de Ambulanță – Stația Toplița și Centrul de Informare Turistică Toplița.

Marți, 30 mai 2017, la ora 11, în cadrul manifestărilor dedicate Zilei Copilului, la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Toplița va avea loc Campionatul de tenis de masă, pe categoriile Fete și Băieți, Clasele I-IV, V-VIII și IX-XII. Organizatori: Municipiul Toplița, Instituțiile de Învățământ din Municipiul Toplița, Casa de Cultură Toplița, Biblioteca Municipală „George Sbârcea” Toplița, Serviciul Județean de Ambulanță – Stația Toplița și Centrul de Informare Turistică Toplița.

Marți, 30 mai 2017, la ora 12, în cadrul manifestărilor dedicate Zilei Copilului, pe esplanada din fața Casei de Cultură din Toplița vor avea loc jocuri aplicative și distractive dedicate elevilor de grădiniță și Clasele I-IV, cu concursul doamnei învățătoare Szvinyuk Hajnalka. Organizatori: Municipiul Toplița, Instituțiile de Învățământ din Municipiul Toplița, Casa de Cultură Toplița, Biblioteca Municipală „George Sbârcea” Toplița, Serviciul Județean de Ambulanță – Stația Toplița și Centrul de Informare Turistică Toplița.

Marți, 30 mai 2017, la ora 14, în cadrul manifestărilor dedicate Zilei Copilului, la Terenul de tenis de lângă Hotel Mureș va avea loc Campionatul de tenis de câmp, pe categoriile Fete și Băieți, Clasele 0-II, III-IV, V-VI, VII-VIII și IX-XII. Organizatori: Municipiul Toplița, Instituțiile de Învățământ din Municipiul Toplița, Casa de Cultură Toplița, Biblioteca Municipală „George Sbârcea” Toplița, Serviciul Județean de Ambulanță – Stația Toplița și Centrul de Informare Turistică Toplița.

Marți, 30 mai 2017, de la ora 14, în cadrul manifestărilor dedicate Zilei Copilului,la Biblioteca Municipală „George Sbârcea” din Toplița va avea loc lansarea cărții „Ca prin magie” – o antologie de creații ale copiilor. Organizator: Biblioteca Municipală „George Sbârcea” Toplița.

Marți, 30 mai 2017, de la ora 15, în cadrul manifestărilor dedicate Zilei Copilului, la Biblioteca Municipală „George Sbârcea” din Toplița se va juca piesa de teatru de păpuși „Cei trei purceluși”. Organizatori: Municipiul Toplița, Instituțiile de Învățământ din Municipiul Toplița, Casa de Cultură Toplița, Biblioteca Municipală „George Sbârcea” Toplița, Serviciul Județean de Ambulanță – Stația Toplița și Centrul de Informare Turistică Toplița.

Marți, 30 mai 2017, de la ora 12, la Căminul Cultural Tulgheș se va organiza un Program artistic dedicat Zilei Copilului. Organizatori: Comuna Tulgheș, Instituțiile de învățământ din Tulgheș.

Marți, 30 mai 2017, de la ora 11, elevii de școală generală și de liceu sunt invitați la Bursa școlilor ( unde vor afla informații despre profilele școlare ) și la Bursa profesiilor ( unde vor afla despre meserii ), la Casa de Cultură Toplița. Organizatori: Centrul de Asistență Psihopedagogică Harghita, Instituțiile de Învățământ din zona Toplița și Casa de Cultură Toplița.

Miercuri, 31 mai 2017, de la ora 10 , în cadrul manifestărilor dedicate Zilei Copilului, la Casa de Cultură Toplița va avea loc Concursul de prim ajutor „Și tu poți salva o viață”. Organizatori: Municipiul Toplița, Instituțiile de Învățământ din Municipiul Toplița, Casa de Cultură Toplița, Biblioteca Municipală „George Sbârcea” Toplița, Serviciul Județean de Ambulanță – Stația Toplița și Centrul de Informare Turistică Toplița.

Miercuri, 31 mai 2017, de la ora 10:30, în cadrul manifestărilor dedicate Zilei Copilului, la Biblioteca Municipală „George Sbârcea” din Toplița se va juca piesa de teatru de păpuși „Cei trei purceluși”. Organizatori: Municipiul Toplița, Instituțiile de Învățământ din Municipiul Toplița, Casa de Cultură Toplița, Biblioteca Municipală „George Sbârcea” Toplița, Serviciul Județean de Ambulanță – Stația Toplița și Centrul de Informare Turistică Toplița.

Miercuri, 31 mai 2017, de la ora 9, în cadrul manifestărilor dedicate Zilei Copilului, la Stadionul Municipal Toplița va avea loc Crosul copiilor, pe categoriile: Fete și Băieți, clasele: Grădiniță – Clasa 0, I-II, III-IV, V-VI, VII-VIII, IX-XII. Organizatori: Municipiul Toplița, Instituțiile de Învățământ din Municipiul Toplița, Casa de Cultură Toplița, Biblioteca Municipală „George Sbârcea” Toplița, Serviciul Județean de Ambulanță – Stația Toplița și Centrul de Informare Turistică Toplița.

Miercuri, 31 mai 2017, de la ora 14, în cadrul manifestărilor dedicate Zilei Copilului, în Parcarea Primăriei Municipiului Toplița va avea loc un             Spectacol dedicat Zilei Copilului. Organizatori: Municipiul Toplița, Instituțiile de Învățământ din Municipiul Toplița, Casa de Cultură Toplița, Biblioteca Municipală „George Sbârcea” Toplița, Serviciul Județean de Ambulanță – Stația Toplița și Centrul de Informare Turistică Toplița.

Miercuri, 31 mai 2017, de la ora 17 , în cadrul manifestărilor dedicate Zilei Copilului, în Parcarea Primăriei Municipiului Toplița, va avea loc Premierea sportivilor și Spectacolul „Junior Party Club”. Organizatori: Municipiul Toplița, Instituțiile de Învățământ din Municipiul Toplița, Casa de Cultură Toplița, Biblioteca Municipală „George Sbârcea” Toplița, Serviciul Județean de Ambulanță – Stația Toplița și Centrul de Informare Turistică Toplița.

Miercuri, 31 Mai 2017, târgul săptămânal din Sărmaș va avea loc la Piața Agro-alimentară.

Joi,  1 Iunie 2017, târgul săptămânal din Subcetate va avea loc la Piața Agro-alimentară.

Sâmbătă, 3 și Duminică, 4 Iunie 2017, între orele 9 și 15, la Căminul Cultural din Subcetate va avea loc un Festival de teatru școlar. Organizatori: Comuna Subcetate prin Căminul Cultural Subcetate și Instituțiile de învățământ din Subcetate.

Duminică, 4 iunie 2017, de la ora 18:30, la Căminul Cultural din Subcetate va avea loc un Spectacol folcloric susținut de Ansamblul Profesionist „Rapsodia Călimanilor” din Toplița. Organizatori: Comuna Subcetate și Consiliul Județean Harghita.

Duminică, 4 iunie 2017, în cadrul manifestărilor dedicate Zilei Comunei Corbu, în Centrul Comunei Corbu va avea loc un Spectacol susținut de Ansamblul folcloric local, Livia Harpa, Cristina Blaga, Mălina, Ionuț Blaga, Nelu Șopterean, Cora Munteanca, Marina, Proconsul, urmat de un foc de artificii. Organizator: Comuna Corbu.

Duminică, 4 iunie 2017, în cadrul manifestărilor dedicate Zilei Comunei Sărmaș, în Centrul Comunei Sărmaș va avea loc un Spectacol folcloric. Organizator: Comuna Sărmaș.

Duminică, 4 Iunie 2017, târgul săptămânal din Bilbor va avea loc la Piața Agro-alimentară.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *