Afiș Gălăuțaș 1 dec

Evenimentele săptămânii 27 Noiembrie – 3 Decembrie 2017

Marți, 28 Noiembrie 2017, ora 15, la Biblioteca Municipală „George Sbârcea” din Toplița va avea loc evenimentul „Unitate și integritate” dedicat Zilei Naționale a României. Din program: prezentarea momentului istoric de la 1 Decembrie 1918, urmat de un moment artistic oferit de școlile și grupurile artistice din Toplița. Organizatori: Despărțământul Astra Harghita – Covasna, Cercul Astra Toplița, Biblioteca Municipală „George Sbârcea” din Toplița și Fundația Culturală „Miron Cristea” din Toplița.

Joi, 30 Noiembrie 2017, ora 17, cu ocazia Zilei Naționale a României, va avea loc un spectacol festiv la Casa de Cultură din Toplița. Din program: lansare de carte „Sfințenie și reflecții la Centenarul Marii Uniri” – coord. Dr. V. Marica, Corul „Arhanghelii”- dir. Alin Gh. Negrea, Ansamblul profesionist „Rapsodia Călimanilor” Toplița și Ovidiu Furnea. Organizatori: Casa de Cultură Toplița și Centrul Cultural Toplița. Intrarea în sala de spectacole se face pe baza unor bilete gratuite ce pot fi achiziționate de la Centrul de Informare Turistică de la Toplița.

Joi, 30 Noiembrie 2017, ora 19:30, sunteți invitați de Restaurantul Izabella din Toplița la o degustare de vin. Somelierul Claudiu Bentea va dezvălui tainele vinului și asocierea acestuia cu preparate culinare alese. Rezervări se pot face la numărul de telefon 0720 370 349 sau la Restaurantul Izabella. Prețul este de 45 de lei/ persoană.

Vineri, 1 Decembrie 2017, cu ocazia Zilei Naționale a României, de la ora 13, vor avea loc depuneri de coroane la Monumentul-Mausoleu de la Gura Secului – Toplița, urmând apoi, de la ora 17, aprinderea  iluminatului de iarnă. Organizator: Municipiul Toplița.

Vineri, 1 Decembrie 2017, la Căminul Cultural din Tulgheș va avea loc un spectacol artistic dedicat Zilei Naționale a României. Participă elevii de la Școala Gimnazială din Tulgheș, Ansamblul Plaiuri Tulgheșene, Traian și Valeria Ilea și Ciprian Ilie. Organizatori: Comuna Tulgheș și Școala Gimnazială din Tulgheș.

Vineri, 1 Decembrie 2017, de al ora 11, în centrul comunei Gălăuțaș se va sărbători Ziua Națională a României printr-un spectacol artistic la care vor participa: Ansamblul Floricica din Gălăuțaș, Ansamblul Izvorașul din Gălăuțaș – Pârău, Ansamblul profesionist „Rapsodia Călimanilor” Toplița și Mălina Cioloca. Organizatori: Primăria Gălăuțaș, Consiliul Local Gălăuțaș și Biblioteca Comunală Gălăuțaș.

Vineri, 1 Decembrie 2017, de Ziua Națională a României, la Căminul Cultural din Subcetate se va organiza un spectacol artistic în colaborare cu elevii de la Liceul „Miron Cristea” din Subcetate. Organizator: Comuna Subcetate și Liceul „Miron Cristea” din Subcetate.

Vineri, 1 Decembrie 2017, cu ocazia Zilei Naționale a României, la Monumentul Eroilor din Sărmaș va avea loc o slujbă de pomenire și depunere de coroane, urmată de un spectacol artistic susținut de corul Școlii Generale „Sfântu Andrei” din Sărmaș.

Sâmbătă, 2 Decembrie 2017, de la ora 20, sunteți invitați de Restaurantul Izabella să vă distrați la Discoteca anilor ´80-´90. Invitați speciali: Sidonia Prodan, Bajkó Atilla și DJ Walter. Informații și rezervări la Restaurantul Izabella.

Duminică, 3 Decembrie 2017, la Monumentul Eroilor din Corbu se va sărbători Ziua Națională a României. Din program: Slujbă de pomenire a eroilor, depunere de coroane, paradă militară și un spectacol artistic la care participă elevii de la Liceul Tehnologic Corbu și Ciprian Istrate. Organizatori: Comuna Corbu și Liceul Tehnologic din Corbu.

Între lunile ianuarie și decembrie 2017 Biblioteca Municipală „George Sbârcea” din Toplița în parteneriat cu A.D.I. Călimani – Giurgeu organizează un concurs foto, intitulat „Nu grăbi pasul”, pe pagina de Facebook a Bibliotecii. Astfel, concurenții trebuie să încarce câte 5 fotografii relevante ale localității lor pe pagina de Facebook a Bibiotecii Municipale, cu eticheta  #nugrabipasul, dar și pe pagina lor de Facebook, cu aceeași etichetă, invitând prietenii să le aprecieze. Cele mai frumoase 20 de fotografii vor fi publicate în revista topLITERA. Cele mai frumoase 5 fotografii vor fi premiate prin grija sponsorilor revistei, iar la finalul anului se va organiza o expoziție cu toate fotografiile postate.

În fiecare luni, de la ora 17, la Biblioteca Municipală „George Sbârcea” din Toplița va avea loc un Atelier de creație măști, în colaborare cu Liceul „O.C. Tăslăuanu”, cu participarea designer-ului Maria Mirabela Joandrea.

În fiecare joi și vineri,  la Biblioteca Municipală „George Sbârcea” din Toplița copiii între 9 și 16 ani își pot exersa abilitățile în programare pe calculator în cadrul proiectului „Wix Code Kids” al Fundației Progress în colaborare cu Biblioteca Municipală „George Sbârcea” din Toplița.

În fiecare săptămână, de marți până vineri, între orele 8 și 12, puteți vizita gratuit Muzeul Comunal din Tulgheș.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *