Afiș Ziua Copilului

Evenimentele săptămânii 22-28 Mai 2017

Între lunile ianuarie și decembrie 2017 Biblioteca Municipală „George Sbârcea” din Toplița în parteneriat cu A.D.I. Călimani – Giurgeu organizează un concurs foto, intitulat „Nu grăbi pasul”, pe pagina de Facebook a Bibliotecii. Astfel, concurenții trebuie să încarce câte 5 fotografii relevante ale localității lor pe pagina de Facebook a Bibiotecii Municipale, cu eticheta  #nugrabipasul, dar și pe pagina lor de Facebook, cu aceeași etichetă, invitând prietenii să le aprecieze. Cele mai frumoase 20 de fotografii vor fi publicate în revista topLITERA. Cele mai frumoase 5 fotografii vor fi premiate prin grija sponsorilor revistei, iar la finalul anului se va organiza o expoziție cu toate fotografiile postate.

Între lunile martie și septembrie 2017, Consiliul Județean Cluj, Biblioteca Județeană „Octavian Goga” Cluj și A.N.B.P.R. organizează un nou concurs de lectură „Bătălia cărților”. Se pot înscrie copii (11-13 ani), adolescenţi (14-18 ani) şi adulți. Înscrierea se face la toate secţiile şi filialele, pe toată durata de desfăşurare a concursului. Copiii au posibilitatea să citească în limbile română și engleză, adolescenții – în limbile română, maghiară și engleză, adulții – în română. Pentru secțiunile în limba română, respectiv maghiară, sunt propuse spre lectură 10 titluri, iar pentru secțiunea în limba engleză –  5 titluri. Permisul de intrare la bibliotecă este obligatoriu. Trebuie citite toate cele 10 cărţi incluse în concurs, până în luna septembrie 2017. În momentul înscrierii la concurs se va primi o Fişă de lectură în care se pot nota impresiile despre cartea citită. În momentul restituirii primei cărți citite, se va primi un Carnet de lectură, în care se vor acorda puncte de la 1 la 5 pentru fiecare carte citită (1 – punctaj minim, 5 – punctaj maxim). Adolescenţii pot să aleagă varianta Fişei de lectură în format digital. Finala concursului va avea loc în luna octombrie. Lista finaliştilor concursului va fi anunţată cu 20 de zile înainte de eveniment. Finaliştii (partipanții care parcurg toate cele 10 titluri) vor fi invitaţi la bibliotecă, unde li se va explica modul de desfășurare al finalei Bătăliei cărţilor. Finaliştii pot fi însoţiţi de susţinători: colegi de clasă, profesori, părinţi. Finala va cuprinde:  dezbaterea Convinge-mă să citesc!, în cadrul căreia participanţii vor susţine cartea preferată;  un concurs pe marginea cărţilor citite; jurizarea şi festivitatea de premiere. Participantul care va prezenta cel mai frumos şi argumentat cartea preferată şi va răspunde cel mai bine la întrebări va deveni Cititorul anului. Cartea care se va bucura de cele mai multe solicitări şi va obţine cel mai mare punctaj din partea cititorilor va deveni Cartea anului. Alte premii: Cea mai bună Fișă de lectură, Cea mai bună pledoarie. Rezultatele concursului vor fi promovate în mass-media şi în mediul virtual. Pentru adulți, Bătălia cărţilor se derulează sub forma unui club de lectură, cu întâlniri periodice în care se discută titlurile propuse pentru lectură, iar la final se votează Cartea anului.

Înscrieri la: Secţia pentru copii: copii@bjc.ro ( cărţi în limba română )

Secţia pentru adolescenţi: adolescent@bjc.ro ( cărţi în limba română şi în limba maghiară )

Secția de împrumut pentru adulți: adulți@bjc.ro ( cărți în limba română )

American Corner: americancorner@bjc.ro ( pentru copii şi adolescenţi, cărţi în limba engleză )

Lista cărților: http://www.bjc.ro/new/files/acasa/lista_titlurilor.pdf;

http://www.bjc.ro/new/images/gallery/acasa/afis_bc_2017.jpg

 

În fiecare săptămână, de marți până vineri, între orele 8 și 12, puteți vizita gratuit Muzeul Comunal din Tulgheș.

 

Luni, 22 Mai 2017, de la ora 14, la Terenul de baschet din Parcul Eroilor din Toplița, în cadrul manifestărilor dedicate Zilei copiilor, va avea loc competiția sportivă la baschet, fete și băieți, categoriile de vârstă: clasele V-VIII și IX-XII. Organizatori: Primăria Municipiului Toplița, prin Casa de Cultură a Municipiului Toplița, Școlile și Liceele din Toplița.

Marți, 23 Mai 2017, de la ora 12, pe Terenul sintetic al Stadionului din Toplița, în cadrul manifestărilor dedicate Zilei copiilor, va avea loc competiția sportivă la mini-fotbal, băieți, categoriile de vârstă: clasele 0-IV, V-VIII și IX-XII. Organizatori: Primăria Municipiului Toplița, prin Casa de Cultură a Municipiului Toplița, Școlile și Liceele din Toplița.

Miercuri, 24 Mai 2017, târgul săptămânal din Sărmaș va avea loc la Piața Agro-alimentară.

Joi, 25 Mai 2017, la Toplița se va serba Ziua Eroilor Neamului Românesc. Astfel, la Monumentul-mausoleu de la Gura Secului, la ora 12 va avea loc o ceremonie militară și religioasă, urmată de depunere de coroane de flori, iar la ora 14 se va organiza o Serbare câmpenească, cu spectacol de cântece și jocuri populare. Organizator: Primăria Municipiului Toplița.

Tot joi, 25 Mai 2017, la Tulgheș se va serba Ziua Eroilor Neamului Românesc. Va avea loc o defilare până la Biserica din satul Pârâul lui Marc, unde cei prezenți vor participa la o slujbă religioasă urmată de depunere de coroane de flori și de un spectacol de cântece și jocuri populare. Organizator: Primăria Comunei Tulgheș.

Joi,  25 Mai 2017, târgul săptămânal din Subcetate va avea loc la Piața Agro-alimentară.

Duminică, 28 Mai 2017, târgul săptămânal din Bilbor va avea loc la Piața Agro-alimentară.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *