foto-001

Sízés és Snowboard

Kelemen-Görgényi-havasok körüli terület lehetővé teszi ezt a két sport elsajátítását a Borszéki és Maroshévízi sípályákon.

Maroshévíz
Mogyorósi sípálya- 460m hosszú, közepes nehézségű, haladóknak tervezett, közepes lejtésű 23%“Fenyő” sípálya- 1.200m hosszú, könnyű, közepes lejtésű 11%, megfelelő a kezdőknek.A sípályák két Doppelmayr felvonóval van felszerelve, emelési kapacitása:670személy/óra.Az estéji fények felejthetetlen élményt ad az éjszakai sízőknek.A kezdőknek lehetőségük van megtanulni ezt a két csodálatos sportot az oktatók segítségeikkel.Azoknak, akik akarnak sízni, de nincsen felszerelésük, lehet kölcsönözni megfelelő felszereléseket is a pálya aljánál.

foto-002

Borszék
“Törpe”sípálya- jóváhagyva van a Turisztikai Minisztériumtól, nehézségi szintje: könnyű, 814m hosszú, kezdőknek ajánlott;“Napos” sípálya – nehézségi szintje: könnyű, 726m hosszúságú;“Remény” sípálya- közepes nehézségű , 679m hosszú, éjszakai világításra ellátott.A három pálya egy felvonóval van ellátva, amelynek kapacitása 720 fő/óra. Sífelszerelés is kölcsönözhető. Lehet gyakorolni ezt a sportot a kijelölt turistautakon a hegyekben: Kelemen-, Görgényi-, Gyergyói-havasokban. Minden év elején megszervezésre kerül sor a Kelemen kupára sí túrára, 2015-ben a harmadik megszervezésre került sor.

A Reménység sípálya 679 m hosszú közepes nehézségi fokozatú ellátva éjszakai berendezéssel.

A három sípályát egy üléses felvonó látja el , óránként 72o személyes kapacitással.Sífelszerelést a bérleti központtól lehet kölcsönözni.

Sí-túrákat lehet gyakorolni a Kelemen -, a Gyergyói valamint a Görgényi-havasokban megjelölt túristautakon. Minden év kezdetén megszervezik a Kelemen Kupa sítúra-versenyt, amely 2o15-ben harmadik alkalommal kerül megrendezésre.

partei-borsec